2 Ara 2014

Yılbaşı Ağacı Çöreği

Dün akşam Atoşum ile yılbaşı çöreği yaptık. Yılbaşı günü de daha büyüğünden yapmayı düşünüyoruz, bir de yanına sos. Yapımı hem çok basit hem de çok eğlenceli. Mayalı bir hamur hazırlıyoruz. Mozzarella peyniri rendeleyerek kopardığımız hamur parçalarının içerisine birer kaşık ekleyip dışarıya taşmayacak şekilde top haline getiriyoruz. Yağlı kağıdın üzerine çam ağacı olacak şekilde diziyoruz. Piştikten sonra üzerine terayağı sürüp, minik minik doğranmış fesleğen ve maydanozları serpiştiriyoruz. Yanına marinara sos hazırlayıp koparılan minik çörekleri banarak yiyoruz.






11 yorum:

  1. aaa ne şeker birşey hepsini yemek istiyorum *-*

    YanıtlaSil
  2. Enfes gorunuyor.eline saglik canim.

    YanıtlaSil
  3. vuuu ciddi ciddi ağaç gibi yapmışsınız yaa hehe :) Atoşun eli değdiği için güzel olmuştur o ;) elinize sağlık.
    e o sos nasıl yapılıyo acabaa:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soğan, sarımsak, domates (doğranmış ve salça), fesleğen, kekik, tuz, biber ve zeytinyağı ile yapılıyor.

      Sil
  4. Çok yaratıcı ve çok lezzetli görünüyor:)
    Ellerine sağlık!
    Öperim

    YanıtlaSil
  5. O ağacı yerim ben yanında sıcacık çayla :)))))elinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  6. Ekip mükemmel,sonuç ekip gibi şirin ve güzel. Bir sürü güzel şeyi içermiş bu etkinliğiniz ( dışarıdan alınan en güzeli değil biz de yapaqrız, birlikte zaman geçirmek harika vs vb) Vallahi çok sevdim, elleriniz dert görmesin.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Cok guzel gorunuyor, ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  8. çok güzel olmuş..Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil